Katteår – Hvordan regne ut katteår versus menneskeår?

Du lurer kanskje på hvordan du kan regne ut hvor gammel katten din er i forhold til menneskeår. Det er en vanlig misforståelse at ett katteår tilsvarer syv menneskeår. Men faktisk er ikke denne regelen helt nøyaktig.

Når man skal regne ut katteår versus menneskeår, bør man ta hensyn til at katter og mennesker ikke eldes på samme måte. Ifølge dyreleger blir katter raskere eldre enn oss mennesker de første leveårene, og deretter bremser aldringsprosessen. En vanlig regel er at det første leveåret til en katt tilsvarer omtrent 15 menneskeår.

Videre sagt vil et to år gammelt kattedyr være omtrent 24 menneskeår gammelt. Etter det pleier man å legge til fire år for hvert år katten er over to år. Dette betyr at en ti år gammel katt vil være omtrent 56 menneskeår gammel.

Det er viktig å ta hensyn til at noen katter lever lengre enn andre, avhengig av rasen og helsen deres. Generelt sett kan man si at en katt på 15 år tilsvarer en person i slutten av 70-årene.

Så neste gang du lurer på hvor gammel katten din er i forhold til deg, kan du bruke denne formelen for å få en omtrentlig ide. Og husk at uansett alder, er det viktig å gi katten din kjærlighet, omsorg og regelmessig veterinærsjekk for å sikre et langt og lykkelig liv.